Spurnarkassin: Genta, 15 ár spyr

fucked

Spurningur:

hey, jeg er 15 år gammel og jeg er fucked, fordi mine forældrer har fundet alt hos mig og jeg er indelåst i helt år og de har taget min telefon og vores familje er ikke en familje længere fordi jeg har gjort dem adskilt, mine forældrer er ikke sammen længre min søster og jeg har ikke noget bond og ingen vil have mig mere, og tænker om at flytte til børnehjem.

Svar:

Hej Genta 15 ár

Tak for dit brev og dit styrke til at skrive ind til os.

Du skriver at du er Fucked fordi at du er blevet opdaget med noget som jeg ikke ved hvad er. Du er blevet indelåst et år, som jeg forstår er stuearrest, som betyder at du ikke må gå andre steder hen end skolen/sport og hjem igen. Samtidig har dine forældre også taget din telefon fordi de har fundet ud af noget som de ikke er glade for.

En anden ting jeg forstår ud fra det du skriver er, at dine forældre er skilt og du har en søster som du siger at du ikke har et bånd til længere. Du skriver også at det er din skyld at de er skilt. 

For det første må jeg hurtig sige at skilsmisse er ALDRIG børnenes skyld. Det er forældres afgørelse og hele ansvaret er hos dem. 

Du skriver og at ingen vil have dig og du tænker på at flytte til børnehjem.

Nogle gange føler vi at vores forældre ikke forstår vores tanker eller hvorfor vi gør som vi gør. Nogle gange siger man noget som bliver misforstået og forældre kan reagere på en måde som kan gøre dig ked af det eller vred og derfor bliver det ikke en samtale, men et skænderi. Men de snakker altid ud fra kærlighed og ønsker altid det bedste for dig. 

En måde du kan få udtrykt tanker og følelser på uden at blive afbrudt, er at skrive til dem. Et brev, sms, mail osv. På den måde bliver følelser sat til side og ord bliver hørt bedre. Skriv det du tænker og føler om dem, om dit liv, om at du gerne vil se din søster og alt det du ellers vil tale om.

Hvis du stadig har brug for at tale med en voksen, kan du altid ringe til os anonymt på 116111 eller komme ind til os og tale med os. Vi har tavshedspligt.

Alt det bedste
Tú og ráðgevingin