Spurnarkassin: Drongur, 14 ár spyr

Min mor

Spurningur:

Hvad skal man gøre nå ens mor slå en og er alt tid sur på mig?

Svar:

Hej

Tak for dit spørgsmål. Hverken mor, far eller en anden har lov til at slå – så her er nogle råd man kan vælge imellem:

  1. Kontakt politiet. Det lyder lidt voldsomt, men når en konflikt indeholder vold så er politiet der for at beskytte os imod dem som gør os ondt. Også selvom det er forældre eller andre mennesker. Vi kender ikke til alle detaljer, og derfor kan vi ikke forholde os til alt i dette tilfælde. Men det er vigtigt, hvis man føler sig truet, så tager man kontakt til en man kender sig fortrolig ved, og hvis man ikke umiddelbart kan tænke på en, så tager man kontakt til 114 som er politiet (112 hvis det er akut), eller man ringer til børneværnet der hvor man bor. Nu ved vi ikke hvor du bor, derfor får du et skema over børneværnet på Færøerne med telefonnumre HER.
  2. Bed en voksen, som du er tryg ved, om hjælp. Det kan være en fra familien, en lærer/pædagog fra skolen eller ungdomsklubben, sundhedsplejersken eller forælder til en ven.
  3. En tredje mulighed for at bede om hjælp er også Tú & Eg Ráðgevingin. Vi er til rådighed, hvis man mangler en at stole på. Ligesom du har skrevet nu, så er du anonym, så er man også anonym når man ringer til os. Man ringer bare 116 111 og så er der mulighed for at finde en fælles løsning på et problem. Husk, er det akut, så ringer man 112 og søger tilflugtssted hos nabo eller et forælder til en ven.

Venligst,

Tú & Eg Ráðgevingin